Chirurgia Nasului


Rinocorectia (CHIRURGIA ESTETICA A NASULUI) reprezinta o interventie chirurgicala ce are ca scop ameliorarea aspectului estetic al nasului (modelarea atat a formei cat si a dimensiunilor nasului) si corectarea unor deficiente congenitale sau posttraumatice, prin abordarea tuturor structurilor anatomice ale piramidei nazale.

Indicatiile sunt reprezentate de nasul cu "cocoasa", varful nasului prea lat si mare sau lung si coborat spre gura, deficientele nazale asociate cu deviatie de sept, dupa varsta de 17-18 ani (incheierea dezvoltarii nasului). Exista posibilitatea unor interventii chirurgicale repetate, pentru a ajunge la rezultatul final dorit (daca deformarile piramidei nazale sunt mari, necesitand o reconstructie complexa).
Forma nasului, dar si dimensiunile acestuia, trebuie adaptate la cele ale fetei, astfel incat sa obtinem un rezultat mai bun din punct de vedere estetic, in armonie deplina cu celelalte elemente faciale.

Din punct de vedere tehnic exista doua metode chirurgicale, ambele efectuate sub anestezie generala: rinocorectia inchisa si rinocorectia deschisa. Decizia de a alege una sau alta dintre metode ii apartine in exclusivitate chirurgului in functie de forma nasului si de partile anatomice care doresc a fi corectate.
Complicatii posibile

Interventiile de chirurgie estetica se efectueaza in conditii operatorii adecvate, de catre un chirurg plastician experimentat, adaptate fiecarui caz in parte, facand astfel aparitia complicatilor o exceptie.
Complicatiile postoperatorii care pot apare sunt echimoza, hematomul, seromul, infectia, necroza tegumentara, cicatricile cheloide (care nu depind de tehnica chirurgicala, ci de capacitatea de vindecare a organismului).

Postoperator

Poate survine edemul si chiar echimoza in jurul ochilor, care dispar in 2-5 zile. In primele 24-72 ore dupa interventia chirurgicala, narinele vor fi astupate cu ajutorul unor mese endonazale. Timp de 7 zile este necesara purtarea unei atele metalice la nivelul nasului. Rezultatul final se vede dupa un interval de 4-8 luni dupa operatie.
Discomfortul postoperator este moderat, durerile fiind in general absente sau de intensitate redusa, usor de controlat cu medicamente comune pe care vi le vom recomanda.

Reluarea activitatilor zilnice se poate face dupa 48 - 72 de ore, efortul fizic se reia progresiv dupa 2 saptamani.

Mai multe amanunte legate de aceasta interventie cat si clarificarea intrebarilor pe care le aveti, se vor discuta pe indelete la consultatia preoperatorie.

Inapoi

© 2013 Dr. Adriam Costenco | Un proiect MediaMind